fatasyastory







(: HURT , SERIOUSLY ITS HURT :)
Saturday, 7 December 2013@ 12:01 am 0 ☰

(: Assalamualaikum peeps :)

Saat kita menempuhi onak duri  dunia
Derita sekali sekala mencuit hati
Hati remuk menangis tidak henti
Kesedihan terus menerus bersemadi di dasar hati
Ketika itu sabar pun sudah tidak dikenali lagi
Dalam terharu ...
Air mata tertumpah jua 

Wahai hamba Ilahi 
Begitulah kehidupan di dunia 
Kita sesekali tidak akan menjangka
Apa yang Allah aturkan untuk kita 
Adakalanya kita tersangat gembira
Adakalanya kita tersangat kecewa

Namun ...
Jangan risau manusia 
Allah itu tuhan kita 
Tuhan yang Maha luas kasih sayang-Nya

Percayalah 
Allah tidak akan menduga hambaNya
Kecuali untuk melihat hambanya
Tersenyum di sana
Tertawa di sana 
Bahagia di sana
InsyaAllah di syurga
Yang mengalir di bawahnya
Sungai-sungai yang mendamaikan jiwa
Oh Indahnya !

Wahai hamba Allah
Jangan bersedih , kerana anda telah melalui kesedihan itu kelmarin dan ia sama sekali tidak memberi sebarang manfaat pun pada keesokan harinya 

Kesedihan demi kesedihan
Bakal membuat anda semakin terperuk dalam keputusasaan dan dunia yang luas dirasakan sempit da tidak lagi berguna
Padahal, dunia inilah kesempatan untuk kita dekatkan diri kepada Allah untuk kita raih syurga-Nya Yang tersangat indah dan bebas dari kesedihan 

Gara-gara kesedihan
Air yang manis akan terasa pahit
Makanan yang lazat terasa hambar
Bunga mawar yang mekar mewangi kembali layu

Ingatlah , tangisan terindah itu
Apabila butir-butir air mata
Mengalir hangat di pipi lantaran terasa diri kita begitu kerdil di sisi Allah

Wahai hamba Allah
Lihatlah disekeliling kamu dan teguhkan pendirianmu
Sepanjang hidup dan usiamu jangan mudah berputus asa
Senyuman yang kau berikan
Dan air mata yang kau titiskan
Simpan ... Jadikan tauladan
Segala yang kau pandang dan dengar
Simpan ... Buat pedoman

Hey You , Think positive kay
You don't know everything but Allah knows everything
(: Don't be sad ... Allah always with you :)
Haha . Sorry ambik masa baca coretan entry kali ni yang agak panjang dan meleret-leret . Sampai music blog aku pun aku tukar . Seriously , I'm no in mood . Kecewa , sedih , geram , terkilan . Semua bercampur aduk dan sebati . And done chocolate moist cake ! Fine -,- Hurmm Macam mana ek nak start ? Hailaaa



 See ? Nampak kan status aku ? The story begins bila aku on twitter and terjumpa tweet ni . So , aku pun copy paste la tweet ni kat facebook . Sumpah takde niat nak menimbulkan kontroversi or so whatever . Macam mana ek .

After that aku on la twitter . Layan and layan . Wujud kat TL pasal status aku . HAHA Sentap aku . Serious sentap . Rasa terhina weyh . Tak pernah aku rasa kena bash macam ni . Teringat aku macam Ummi Umaira . HAHA sentappp . Daripada diorang tak friend aku kat facebook teruss add aku . At first , aku tak syak apa-apa . Approve la kan . Then bila baca tweet bebudak ni , okay ! Aku faham . Btw , thanks add aku . Appreciate it *Serious*

Terlajak perahu boleh diundur , terlajak kata badan binasa . Thanks sebab ingatkan peribahasa ni kat aku . HAHA ni bukan terlajak kata dah , ni terlajak update . Sorry la . Entah la nak tulis macam mana . Aku rasa macam sentap teramat la sekarang . Tapi , aku siap edit status tu . HAHA aku pun rasa lawak bila dah edit . Rasa macam ..... Entah . Thanks sebab screenshot sekali . Senang nak upload .


And sekarang baru aku faham . Diorang add aku kat facebook sebab nak tengok status aku rupanya . Sorry la bagi yang terlambat , aku dah delete . HAHA ada yang siap unfriend lepas tu add aku balik . Haih ~ Tapi disebabkan benda ni , aku dapat pengajaran . Thanks . Satu perkataan boleh mengguriskan beribu perasaan . Sorry . I'm not perfect . Kita belajar dari apa yang kita lihat . InsyaAllah aku takkan buat lagi perangai yang tak elok macam ni . Teruk nya ~ Aku malas nak menimbulkan diri di alam maya buat seketika. Berapa hari je kut rasanya . Tapi bila aku bukak , still ada lagi yang mengutuk . HAHA AWESOME RIGHT ?  Asik la perkataan tu aku jumpa . Hurmm mulut manusia , tak boleh ditutup . Satu kesalahan yang kita buat , selamanya akan berbekas dalam hati . Walaupun berjuta kemaafan , takkan hilang punya la . Tapi , satu je aku mintak . 

DO NOT PRAY FOR OUR *BKB* PMR RESULTS RUINED

Tolong aku merayu . Jangan kaitkan batch aku . Yang buat status ni aku , bukan budak batch aku . Diorang tak salah apa-apa pun . Seriouly ! Kalau tak puas hati , cakap je dengan aku . IM ke , DM ke . Private of course . Hurmm I hope . Sorry BKBians

Aku dah cerita kat 'UMI' tentang kekhilafan aku . Yeah , Umi told me to be patient . Sumpah ayat Umi menusuk jantung aku . Apa yang dia cakap semua betul . Apa yang aku rasa , dia tau . Petang tu memang tak tertahan air mata aku . Nak gelak aku menangis ? Gelak , gelaklah sepuas hati kau . Ya , aku rasa ujian kali ni sangat berat untuk dihadapi . Tak tertanggung rasanya dosa aku . Aib aku dipost di khayalak orang . Fikir aku takde maruah eh dik ? Tapi takpe . Aku redha . Aku pun dah upload sendiri keaiban aku kat blog ni . Biar semua nampak kejahatan aku , kedajalan aku . Memang patut aku dicerca , dihina , dimaki . Memang . Sepuluh jari memohon keampunan atas kekhilafan aku . 

MAAFKAN AKU . BIANEYO . SORRY . SCUSATE . DESOLE

I fall , I rise , I get hurt , I make mistakes , I learn , I repent , But I'm alive , I'm human , I'm not perfet , But I always say Alhamdulillah . Dear past , thank you for your lessons . Dear future , I'm ready . Ya Allah , thank you for giving me another chance . Whenever you down , remember that Allah always with you . Stay strong .

Aku tau , lepas aku update entry ni , mesti ada mulut yang berkata-kata . Mesti still ada yang mengata .  

" Nak cari simpati la tu " 

" Cermin woi cermin " 

" Takyah nak buat ayat sedih sangat la " 

 And so whatever . Tulis la sesuka hati korang . Twitter ? Facebook ? Again for screenshot ? Blog ? Tumblr ? Keek ? Buat . Buatla asalkan hati korang puas . Puas sepuasnya . Itu yang korang nak kan ? Dimalukan , digelakkan . Aku terima . Seadanya . Biar sakit , ini namanya balasan .  

" Sedar pun diri kau " 

Yes ! I'm admit . Aku sedar lepas apa yang aku buat . Tutup mata tutup telinga . Wat lek wat peace wat dunno . I try . Smile like you've never been hurt . Allah understands your tear and pains . Talk to Him =')










 A lot of thanks Umi . Haihh nasihat kau , aku hargai yang amat sangat . 23 Disember 2013 . InsyaAllah tarikh ni result PMR keluar . Tak tau betul ke tak . Anyway , wish us *batch 98* get the best result . Aamiin ... Takut nak ambik result . Jumpa balik cikgu-cikgu kat Dewan Utama . Especially our Papa . Doakan kami dapat 8A . InysaAllah .Till the end . Assalmualaikum *Still moody*









P/s : HAHA always I repeat in this entry . Fyi , this just fake . It's not funny at all . And THANKS , I repeat it because seriously from my heart . Thanks for enlighten me . THANKS FOR EVERYTHING =) And ____ , seriously aku terkilan dengan kau .



I II III IV V VI VII