fatasyastory







(: MRSM :)
Monday, 25 November 2013@ 6:00 pm 0 ☰

(: Assalamualaikum peeps :)




Ngaaaa ~ See what . Dia dah mohon MRSM . Jelous kay jelous . Sedih kay sedih . Seriouly ,

I WANT IT MAK !

The story begins when aku dah isi borang tu . DAH ISI pun . Abah siap belikan lagi number pin dia . Aku pun dah tak ingat apa number dia . Malas untuk ingat balik -..- Isi punya isi punya isi , aku mohon MRSM Muar and tempat ujian aku pilih pun sama . So aku just tinggalkan ruang untuk isi waktu je la kan . Pagi or petang . Sebab aku nak mintak pendapat abah .

Time kat asrama , aku call akak aku suruh isikan tempat kosong tu then printka . Aku dah bagi kepercayaan pada akak aku . Aku call akak aku 17.10.13 . Tarikh tutup hantar online 18.10.13 . Hahaha tak silap aku la . So , memang aku paksa akak aku suruh printkan la . Fikir hati dah lega sebab akak aku cakap OKAY !

Balik rumah minggu tu lepak dalam bilik dengan akak aku lagi sorang . Tetiba aku cari la mana borang tu . Akak aku akap yang akak aku lagi sorang tu tak printkann . Uwaaaa serious aku nak nangis guling-guling , lompat-lompat tau ? Petang tu aku dah frust menonggeng tahap cipan , aku tertidur . sampai la pukul 2 pagi baru tersedar . Bangun-bangun terus makan kepsi . Hodoh perangai ~

Akak aku cakap , dia mintak maaf . Printer rosak . Bukannya dia tak ingat . Tapi memang sebab printer tu . Aku senyap dan senyap . Tak mampu nak berkata apa-apa . Abah tak tau kut . Kalau abah tau , aku tak tau apa yang bakal berlaku . Dah la abah yang beria-ria nak masukkan aku dalam MRSM . erm erm . 

" Sya , kau marah kak nur ke ? "

" Asal pulak ? "

" Ye la . Aku balik pun kau tidur tak bangun-bangun . Entah-entah pandang muka aku pun tak nak "

" Mana ada la . Penat je "

Padahal dalam hati dah meroyan dah . Haha lagipun tak kisah sangat cause mak dah marah dia cukup-cukup . Kihkih padan muka kak nur ! And patutnya harini dah ambik ujian . Tapi takde . Mak cakap ,

Ada hikmah di sebaliknya Sya . Tengok je la nanti 


It is our conversation . My clone Umi threatened me like my Mak . hahaha Thanks Umi ! Aku redha je la kann . Ada yang lebih baik . Hahahaa Okais . Till the end . Assalamualaikum . 



P/s : Dah lima hari tak bertegur . Seriously I need you . Oh Please :(







I II III IV V VI VII